Mar 3, 2011

My Hand, My Pencil..But Your Face

Assalamualaikum sume! Skang ni da pukul 
4 : 35 pagi. Wah! Awal tak aku bangun tido?? Nak kata wat tahajjud..tak sebenarnye. Actually, tak tido pon lagi dari tadi. Baru je siapkan drawing. Ce citer drawing ape?? Huh! That's why la aku update blog pepagi buta nih. Nak citer pasal my latest drawing la. Awal awal aku kabor niii..aku bukan pelukis yang pro okeyh. So, janganlah kutuk kalo tak jadi sekalipon. Bagi support ler..kite kan kawannn..huhu.

  
  Woot..woot..special edition nih! Siap ade ala ala banner lagi tau. haha. Takdelah. Ni saje saje wat. Macam memasak la. Kena tambah garam, gula, itu ini..baru lah masakan rase sodap! Same gak macam blog. Kena la tambah ape yang patut barulah 'sodap' juge orang nak nengok. Ye dak?? hihi. Memandai je wat perumpamaan. Oppss oppss..itu saje muqadimahnye ye. Aku sure kalo korang pandai baca, mesti korang da tau aku nak cakap pasal siapa kan..

'Pelik benor ghasenye! Tadi mike cakap nak citer pasal drawing..tetibe mike nak cakap pasal siape. Mane satu ni chor?' haha. Atas my drawing paper tu ade someone yang bernama Fatin Suhana. That's mean aku lukis die lah. Adoyaiii! Cett! berangan cakap sengsorang..okeyh2 never mind. 

Back to main topic..It's All About Fatin Suhana. Actually, aku tak penah kenal ngan kak Fatin ni. Tapi since my sis ade blog, die slalu blogwalking merata rata. Sampailah die terjumpa blog kak Fatin niiii... My sis kata orangnye cantik gilos! Aku ni pantang sikit dengar orang cantik cantik. Musti nak tengok punyer lah! Atas kerana sebab dipaksa, my sis pon meng'link'kan blog kak Fatin kat my fb. Ngehngehngeh..finally! *senyum senyum kekambingan. Dapat je link, terus click di situ! loadinggggggggggggggggg.........tadddaaaaa!
'Small Girl With A Big Heart'
  
Tu dia orangnye! Gamba 1st yang aku tengok. Hati ku cair seperti lilin yang dibakar..haha.sangat poyo! Minta maaf ye kak Fatin. Saya copy dr fb kak Fatin. Harap tak mara la. 1 jeeee..hehe.. Seriously, dia makhluk Tuhan paling cantik! Kalo sekali imbas tengok kan...macam ayu raudah pon ade. Terlebih sudaa..hihi. Mouse arrow merayap rayap menekan button 'Follow'. Weeehhoooo! I did it..saya berjaya menjadi follower kak Fatin! Oh, I can't believe it..* crying! HAHA. Ayat tersebut hanya tambahan semata mata. Jangan percaya okeyh. hihihi. Since that day, aku merupakan silent reader blog kak Fatin. Tak penah komen atau meninggalkan jejak pon. Tapi yang pasti aku tak penah miss untuk baca entry entry baru dia. OH, saya sangat suke style anda! saya suke gamba gamba anda! saya suke shawl anda..sume saya suke lah! ermm.. Aku ni kire macam camera addict jugak la tapi tak pandai pose macam kak Fatin. Aku suke pakai shawl begitu begini tapi bile nak kuar, aku tak confidence macam kak Fatin.haha. Tau tau je kan.. Dan aku ade masalah ngan senyuman! Suke senyum n gelak tapi bile suh pose ngan senyuman...aku jadi grrrrrr~~ huduh! haha. Tapi kalo nanti aku da kawin n pregnant, aku nak tengok muke kak Fatin je tiap tiap ari.. Bior anak aku kuar nanti cantik macam kak Fatin.haha. Jauh giler mikir ork. Huh, lupekan. Sume tu merepek je lebih. Disebabkan aku sangat admire ngan kecantikan dan picca kak Fatiinnn...ni la yang terhasil sepenuhnya pukul 3:57 pagi tadi,

This sketch credit to kak Fatin Suhana

P/S : Nak pinjam muke sehari moleh?? hihihi... 

20 comments:

NaEl said...

hihi. cantik sketch nye :)gaya betul :)

Amiera Hilton said...

that sketch sangattttt cantik dear!
tambah pulak org jd ilham tu mmg dah sedia cantek. and hasilnya, double thumbs up! :)

Auni said...

nael : yeke gaya??hihi..trma kasih.
amiera : cantik eh?? alaa..malu plak rase.haha. tq2! :)

Cik Nathrah said...

cantikkkkkkkkkkkk sgt awk skecth! lepas ni boleh la sketch pic kite pulekkkkkkkkkkk. *tibe2 ;p

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

lawa la yunk
kreatif sgt!
kalo amy sketch agaknye, org lidi pun xnmpk mcm org hhee

Auni said...

nathrah : cannnnnnnttttiiiikkk ssggggttt ke??hihi..insyaAllah, kena tunggu turn lah.hehe

amy : auni pon dulu2 pndai lukis org lidi je tau..hehe.anyway, tq! :)

EZAN IDMA said...

pandainyee lukisss.

Auni said...

kak ezan : xdela..biase jela.xpndai mane pon.hihi

salemaziz said...

hei..nice la lukisan kamoo..ada bakat :)

Auni said...

salemaziz : really?? hihi..*blushing...anyway, tq! :)

Cik Jierah said...

wah, pandai nye die.. umo brape?

Auni said...

hihi..xdela.biase je.umo 19! :)

Huszaini said...

pandai lukis!!

HATYCIKNUURUL said...

ya Allah,auni,..awk blajar dr mne sketch lukis segala ni?,..sgt eksaited okeh!,.huhu,..nice!,.

Auni said...

cik nurul : tak belaja mane pon..hobi n mmg minat lukis.terima kasih! :)

Alyani Ali said...

kak auni, lukis lah Fatin Liyana pulak :)

Auni said...

alyani, fatin liyana? sape uh?haha

Alyani Ali said...

honeykoyuki.blogspot.com die comel ! :D

Atiqah Wadiah said...

cantiknyer lukis pic fatin..budak art ek?

SANDRA AZWAN said...

nice.....cantik la..;-)